Bakanlık Hatay’da mikrobölgeleme çalışmalarını tamamladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Hatay dahil 23 ilde mikrobölgeleme etüt çalışmalarını tamamladı.

Olası afet tehlikesine karşı yerleşim alanlarının doğru seçilmesi ve yapılaşmaya gidilecek alanlardaki riskin belirlenmesi için çalışmalar devam ederken, yaklaşık 200 bin hektarlık alanın yapılaşmaya uygun olup olmadığı incelendi.

Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünce, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay, Malatya, Bingöl, Düzce ve Kocaeli’nin de aralarında olduğu 23 ilde yerleşim alanları belirlenmeden önce mikrobölgeleme etütleri yapılarak, afet tehlikeleri belirlenerek, riski olan bölgelerin sınırları tespit edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Afetlere dirençli şehirler için 81 ilimizde riskli bölgelerde mikrobölgeleme çalışmalarıyla güvenli yerleşim alanlarını belirliyoruz. Bir yandan da TOKİ ile yeni binalarla yapı stokumuzu güçlendiriyoruz” ifadesini kullandı.