Otoyol Jandarma Komutanlığı Hatay’da göreve başladı

 Hatay İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan Jandarma Otoyol Komutanlığı, Dörtyol Ocaklı Otoyol Bağlantı noktasında hizmete açıldı.

24 saat esasına göre çalışacak olan Otoyol Jandarma Komutanlığı ekipleri, için düzenlenen hizmet noktasının açılışına Hatay İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer Ersever, Dörtyol Kaymakamı Ümit Altay ve görevli personeller katıldı.

Kurban kesimi, Dörtyol Kaymakamı Ümit Altay’ın fidan dikiminin ardından açılışı yapılan Otoyol Jandarma Komutanlığı, ekiplerin Türk bayrağı ile süsledikleri hizmet araçlarıyla yapılan geçit sonrası göreve başladı.

Otobanlarda denetim artık jandarmaya ait!

İçişleri Bakanlığınca alınan karar doğrultusunda Emniyet Teşkilatı tarafından yürütülen Otoyol denetim ve güvenlik hizmetleri ülke genelinde Jandarma Teşkilatına devredildi. Otoyollarda hem güvenlik hem de trafik hizmetlerinin kesintisiz ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde “Otoyol Jandarma Komutanlıkları” oluşturuldu. Otoyol Jandarma Komutanlıkları, 15 Ekim itibarıyla trafik görevlerini devraldı ve otoyollarda emniyet, asayiş ve trafik denetimlerini yürütmeye başladı.