MKÜ, deprem sonrası yeniden doğuyor!

6 Şubat 2023’teki depremlerde ağır hasar aldığı için yıkılan Antakya Meslek Yüksekokulu’nun yeni binasının temeli törenle atıldı.

Derince Mahallesi’ndeki temel atma törenine Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi(HMKÜ) Rektörü Prof. Veysel Eren, Baro Başkanı Erhan Nizamoğlu, İl Müftüsü Mevlüt Topçu, il protokolü, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Tahsin Rende, akademik kadro ve idari personel katıldı.

Rektör Eren, yaptığı açılış konuşmasında depremlerden etkilenen binanın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyledi.
Ağır hasar alan binada kardeşinin de görevli olduğunu ve depremde yaşamını yitirdiğini anlatan Eren, “Dolayısıyla bu binanın yeniden inşası, bende ayrı bir öneme sahip, farklı duygular içerisinde oluyorum” dedi.
Yapacakları yeni binanın eskisinden çok daha büyük ve sağlam olacağını dile getiren Eren, 11 bin 115 metrekare kapalı alanı olan okulda, 36 adet Akademik Personel ofisi, 24 derslik, 3 amfi, 6 bilgisayar dersliği, 4 laboratuvar ile toplantı ve konferans salonlarının yer alacağını belirtti.


Eren, sadece derslik inşa etmediklerini, üniversite öğrencilerinin ihtiyaç duyacağı sosyal alanları da planladıklarını kaydederek, “Ülkemizin geleceği olan gençlerin buradan kaliteli bir şekilde eğitim alarak mezun olma hayali hepimizi heyecanlandırıyor. Bu tarz inşa projeleri hayata getirmeye devam edeceğiz. Kampüsümüz içerisinde merkezi derslik binamızın açılışını gerçekleştirdik. Yakın bir zaman dilimi içerisinde Mimarlık Fakültesi ve Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun temelini attık. Haftaya da Hassa Meslek Yüksekokulunun temelini atacağız. Bizlere bu projelerde eşlik ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Mevlüt Topçu’nun okuduğu duanın ardından, meslek yüksekokulunun temeli için sembolik olarak butona basıldı.