100 bininci deprem konutu sahiplerine sürpriz ziyaret

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay ziyaretinde 100 bininci afet konutunu teslim alan Damlı ailesini yeni evlerinde ziyaret etti.

Kura çekiminde 100 bininci konutun hak sahibi olan 3 çocuklu Selim-Hatice Damlı çiftine Kırıkhan’daki yeni yuvalarında konuk olan Bakan Kurum, aileye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

Bakan Kurum, aileyle sohbet edip taleplerini dinlerken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bugüne kadar teslim edilen konut/iş yeri sayısının 101 bin 254’e ulaştığını ifade etti.

Kırıkhan’da sanayide tamirci olarak çalışan Selim Damlı oturdukları yeni konutlarından çok memnun olduklarını belirtirken, “Burada ilk oturan ailelerden biri biziz. Çok memnunuz. Böyle güzel bir evde oturacağımızı hayal bile edemezdik” derken, ziyaretinden dolayı Bakan Kurum’a ayrıca teşekkür etti.

Bakan Kurum, daha sonra depremzede aileye ziyaretin görüntülerini, “Her buluşmamız ailemizden birini ziyaret etmek gibi… Bu kez de deprem bölgesinde yüz bininci konutumuzun sahibi Damlı ailesinin misafiri olduk. Huzurla otursunlar, haneleri şen olsun” ifadeleriyle paylaştı.