Depremde yarım kalan hikayeye Almanya’dan umut oldular!

Hatay’da 6 Şubat 2023’teki depremlerde enkaz altında kalarak 2 çocuğuyla hayatını kaybeden genç çiftin anaokuluna Almanya’daki hayırseverlerden destek geldi.

Almanya merkezli “Barenhande” isimli dernek, depremde çocukları 5 yaşındaki Asil Boran ve 10 aylık Cevher ile Samandağ’da evlerinin enkazında kalarak hayatını kaybeden Lider ve Esra Şahutoğlu çiftinin açtığı Arı Kovanı Anaokulu için yardım kampanyası başlattı.

Dernek yöneticileri, çiftin binbir emekle kurduğu ancak depremde hayatlarını kaybetmeleri nedeniyle işletemediği okulun yönetimini “onların hayali yarım kalmasın” diye ele alan Esra Şahutoğlu’nun kız kardeşi Yağmur Kimyonok ile iletişime geçti.

Türk ve Alman hayırseverlerden toplanan nakdi yardımı okula ulaştırmak için Türkiye’ye gelen ve okulun eksiklerini öğrenen dernek yöneticileri Sinan İbiş, Deniz Miyas ve Shahin Shafi, toplanan 250 bin liralık nakdi yardımı okul müdürüne teslim etti.

Sinan İbiş, 6 Şubat 2023’te, deprem haberini alır almaz harekete geçerek Barenhande’yi kurduklarını ve yardım malzemesi topladıklarını söyledi.

Toplanan insani yardım malzemelerini hava yoluyla deprem bölgesine yolladıklarını ve afetzedelerin yanında olmaya çalıştıklarını belirten İbiş, “Hem Almanlar hem de oradaki Türkler bize çok büyük destek oldu. İlk etapta ihtiyaç olan malzemeleri topladık ve depremzedelere gönderdik. Hatay’ın depremden çok etkilendiğini bildiğimiz için bugün de buraya geldik. Arı Kovanı Anaokulu’nun hikayesi bizi çok etkiledi, sahipleri depremde vefat etmiş o yüzden buraya destek olmak istedik” dedi.

Arı Kovanı Anaokulu Müdürü Yağmur Kimyonok ise depremde 2 çocuklarıyla vefat ederek ablası ve eniştesinin hayalini sürdürmek için okulu yeniden eğitime açtıklarını belirterek, “Alman derneğine bir mektup yazdık, ihtiyaçlarımızdan bahsettik onlar da kayıtsız kalmadılar, kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Barenhande yönetimi aynı zamanda depremlerden etkilenen Antakya Bedii Sabuncu Ortaokulu’na da 250 bin lira nakdi destekte bulundu.