Hatay’ın narenciye üssünde hasat başladı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay ziyaretinde Dörtyol’da Latif Çınar’a ait narenciye bahçesinde mandalina hasadı yaparak, narenciye sezonunun açılışını yaptı.


Çiftçilerle ürün toplarken, hasadın bereketli geçmesini dileyen Bakan Yumaklı, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere çok farklı yatırımların yapılmasını sağlayacaklarını belirtti.
Portakal, mandalina, greyfurt ve limonun bu yılda önemli ürünlerinden olacağını dile getiren Yumaklı, “Geçtiğimiz yıl 8 milyon tona yakın narenciye hasadı yapılmıştı. Bu yıl rakamın bir miktar daha düşüğü olacak diye öngörüyoruz” dedi.


Yumaklı, narenciye ürünlerine ilişkin alınan tedbir ve kararları uygulamaya başladıklarını ifade ederek, “Ürünlerin üretilmesinden ziyade bunların sanayisi konusu son derece önemli. Bugün elbette ürünler son derece temiz, taze şekilde başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüketicilerin ellerine, raflara ulaşıyor ancak tarımsal sanayi kısmı da son derece önemli. Dolayısıyla bu bölgede özellikle tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere çok farklı yatırımların yapılmasını sağlayacağız inşallah” dedi.
Bakan Yumaklı, hasat sezonunun tüm üreticilere büyük katkılar getirmesini temenni etti.