İGC Basın Merkezi yenilendi

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Basın Merkezi, restore ve tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenle törenle kapılarını yeniden açtı. Gazetecilik mesleğinde 61. yılını dolduran İGC’nin tarihi binası, muhteşem atmosferi ve yenilenen yüzüyle kentin hafızasını kaldığı yerden tutmaya devam edecek.

Açılış törene, Hatay Milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara, Mehmet Güzelmansur ve Şefik Çirkin, Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Gaye Coşkun ve federasyona bağlı cemiyet başkanları, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, geçmiş dönem Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın yanı sıra iş insanları, siyasiler ve gazeteciler katıldı.

Fatih Tosyalı’nın üzerinde İGC logosu bulunan pasta jestiyle renklenen açılışta, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İskenderun’da çeşitli mekânların duvarlarına yaptığı moral verici resimlerle tanınan sanatçı Erdoğan Akın’ın İGC’nin bahçe duvarına çizdiği, yerel basının önemine ve İskenderun’a dikkat çektiği resim de katılımcılardan tam not aldı.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar’ın davetlilerle birlikte kestiği kurdelenin ardından, kısa birer konuşma yapan Başkan Atar ve Akdeniz Federasyonu Başkanı Gaye Coşkun, İGC’nin kente olan katkılarını, ilçedeki birlik ve beraberliğin gazetecilik mesleği için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Törende ayrıca, İGC’ye iz bırakan sanatçı Akın, bölge halkına umut ve motivasyon aşıladığı için İskenderun Gazeteciler Cemiyeti tarafından plaketle onurlandırıldı.

Pasta kesiminin ardından, gazeteciler ve davetliler bu anlamlı günü fotoğraf çekimi ile ölümsüzleştirdi.