Üniversite öğrencileri ‘İlk Bavul ve İlk Bilet’ ile mutlu oldu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, üniversiteyi ilk kez kazanan öğrencilere “İlk Bavulum İlk Biletim” Projesi kapsamında bilet bedeli, harçlık ve içinde kişisel bakım ve kırtasiye malzemeleri bulunan valiz dağıttı.

HBB Kisecik Yerleşkesi’nde düzenlenen programda, projeye başvurusu olumlu sonuçlanan 7 bin 300 üniversite öğrencisinden 163’üne hediyeleri verildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, buradaki konuşmasında, öğrencilerin eğitim hayatında her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

Öğrencilere başarılar dileyen Öntürk, “Hayatınızda uzun bir yolculuğa çıkacaksınız. Bu hayatınızın yeni bir başlangıcı. Eğitim hayatınızda vatanımıza, milletimize, şehrimize hayırlı işler yapmak için bir yola çıkıyorsunuz. Bu çıktığınız yolda da biz yanınızda olmak istedik. Evlatlarımızın ilk bavulunu içinde kendi gücümüzce, kendi imkanlarımızca yaptığımız, hazırladığımız hediyeleri ve harçlıkları bugün sizlere takdim edeceğiz. Sizler bizlerin gururusunuz. Şu an sadece devlet üniversitelerini kazanan öğrenci sayımız bize müracaat eden yedi bin üç yüz civarında. Ve tüm bu öğrencilerimizin ilk bavul projesinde yanlarında oluyoruz. Şunu unutmayın. Biz sizlerin her zaman yanında olacağız.” ifadesini kullandı.

Yaşanabilecek yoğunluktan dolayı sembolik bir tören düzenlendiğini dile getiren Başkan Öntürk, 1 Ekim’e kadar tüm öğrencilerin hesabına bilet paraları ve harçlıklarının yatırılacağını, içerisinde kişisel bakım ve kırtasiye ürünlerinin yer aldığı bavullarının da dağıtılacağını kaydetti.

Öntürk, önümüzdeki dönemlerde sınavlarda ilk 10 bine giren üniversite öğrencilerine de burs vermeyi planladıklarını  ifade etti.

Büyükşehir meslek edindirme kursları başlıyor

Büyükşehir olarak meslek edindirme kurslarını başlatacaklarını da kaydeden Başkan Mehmet Öntürk, “Gençlerimizin, evlatlarımızın gelecekteki hayatlarına yön verebilmesine destek olmak adına meslek edindirme kursları açıyoruz. Bunun içerisinde ilkokul, ortaokul, lise, yüksekokul ve üniversite mezunu olanlar olacak. Bu kardeşlerimizi bu kurslarda yeteneklerine, mezun oldukları okullara ve aldıkları eğitimlere göre yetiştireceğiz. Kış boyunca ücretlerini düşürmeyeceğiz, sertifikalarını vereceğiz ve hangi iş kolunda çalışacaksa onların takibini de biz yapacağız. Bu kursları, kardeşlerimizin motivasyonunu arttırarak, birlik, beraberliği sağlamak ve memlekete faydalarını arttırmak için yapıyoruz. İnşallah bu şehir el birliğiyle kaldıracağız” açıklamalarında bulundu.