İskenderun’daki 374 deprem konutunda yeni hayat başladı

İskenderun’da 374 depremzede aile, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşa edilen konutlara taşınmaya başladı.

6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen İskenderun’da evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından Düğünyurdu, Aşkarbeyli ve Cebike mahallelerinde yapımı planlanan 3 bin 986 konuttan 1877’sinin inşaatı tamamlandı. Oturuma hazır hale getirilen dairelerden 374’ünün anahtarları, kurayla belirlenen hak sahiplerine teslim edildi.

Depremde evleri yıkılan ve yeni konutlarına yerleşen 26 yaşındaki Merve Özer, zor günlerin ardından yeni evine taşınmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, “Çok sıkıntılı dönemler geçirdik. Eşi ve 4 yaşındaki oğlumla yeni evimize yerleştik ve düzenimizi kurduk. Allah razı olsun” dedi.

Özer, artık evde daha güvende hissettiklerini belirterek, deprem konutlarının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konteynerden çıkıp yeni yuvasına yerleşen 60 yaşındaki Cengiz Yalman da “Bloklardaki bazı eksiklikler ekipler tarafından gideriliyor. Kilit dahi bozulsa söylüyoruz, anında müdahale ediyorlar” diye konuştu.

72 yaşındaki Kazım Kara da yıkılan binanın enkazından kurtarıldıktan sonra bir süre şehir dışında yaşadığını, kurada adının çıkmasının ardından kente döndüğünü ifade etti.

TOKİ’den ev çıkmasının yaşamımın en güzel müjdesi olduğunu ifade eden Kara, “Yıllarca kazanımlarımızı ev ve eşya için kullanmıştık ama depremden sonra bir toplu iğne bile alamadan orayı terk ettik. Projeden dolayı devletime teşekkür ediyorum. Diğer depremzedelerin de bir an önce konutlarına yerleşmesi için dua ediyorum” şeklinde konuştu.