Hatay Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yapar oldu

Hatay Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı yaparak yeni başkan ve yürütme kurulu üyelerini seçti.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, HBB Başkan Vekili Armağan Teköz ile 450’ye yakın delegenin katıldığı genel kurulda Hatay Kent Konseyi Başkanlığı’na Mehmet Ali Yapar seçildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HBB Başkan Vekili Armağan Teköz, Başkan Mehmet Öntürk’ün selamını katılımcılara ileterek delegelere yoğun katılım gösterdikleri ve 6 Şubat depremlerinden sonra kentin kültürel, sosyal, ekonomik ve fiziki olarak yeniden ayağa kalkma sürecinde ellerini taşın altına koyma isteklerinden dolayı teşekkür etti.

Genel kurulda delegeler tarafından Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı’na seçilen Mehmet Ali Yapar da zor bir süreçte göreve talip olduklarını vurgulayarak “Yaşadığımız bu muhteşem topraklar bizden hizmet isteyecek olsa o gün bugün olurdu” sözleriyle aldıkları ağır sorumluluğunun farkında olduklarını belirtti.

Yapar güçlü ve çok yönlü bir konsey kurduklarının her bir üyenin bu memlekete aşkla hizmet etmek için elini taşın altına koyacağına inandığının altını çizerek ilçelerin en ücra köşesine kadar gönüllü ve üyelerle giderek eksiklerin tespit edileceğini ve istişarelerin yapılarak projeler oluşturulacağını ve bu mantıkla yapılacak çalışmaların da kusursuz olacağı kanaatini taşıdığını aktardı.

Başkan Yapar Yürütme Kurulu’nun çok renkli, çok sesli ve çok güçlü olduğunu ifade ederek Hatay’ı yeniden inşa etmek için Büyükşehir’e verecekleri tavsiye kararlarının haricinde toplumsal görevler de üstlenmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Delegelere yüklendikleri misyonu anlatan Yapar, “Bu konsey Hatay’ın tek ses, tek yumruk, tek güç olmak istediğini tüm yetkililere ve Hatay halkına haykırmalıdır, demelidir ki biz her görüş her kimlik ve her inancı bu konseyde bir araya getirdik. Hatay, insanca, kardeşçe, rahat ve huzurla yaşayacağımız bir il olmalı. Hiçbir vatandaşımızın hakkı heba olmamalı. Demeli ki demografik yapı bozulamaz. Mahalle kültürümüz muhafaza edilmeli. Demeli ki huzur içinde yaşayalım diye bu şehirde işsizlik sorunu kalmamalı. Herkes yaptığı işin bedelini almalı. Ortak paydamız Hatay’dır, Hataylı olmaktır. Büyük Ata’mızın emaneti ve şahsi meselesi Hatay hepimizin şahsi meselesidir. Tüm Hatay halkının ortak sesi olalım. Her konuda hep beraber elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazır bir çalışma grubu olacağımıza inancım tamdır” derken, 6 Şubat depremlerinde çok acılar çekildiğini anlattı.