Yılmaz Şahutoğlu, yüzlerce evlada kucak açtı!

Depremde hayatını kaybeden öğretmen bir anne ile iki evladının adını her öğretmenin ve her öğrencinin kalbinde ve ruhunda yaşatacağı Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun resmi açılışı duygu dolu anlara sahne oldu.

Acısına merhem olacak olan okulu ilçeye kazandıran bölgenin tanınmış ve sevilen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yılmaz Şahutolu, ailesinin adını yaşattığı 12 derslikli eğitim kurumunun açılışında gözyaşlarına hakim olamadı.

Pirireis Mahallesi’nde depremde yıkılan General Şükrü Kanatlı İlkokulu’nun yerine eğitim öğretime kapılarını açan okulun açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara ve Servet Mullaoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Şahutoğlu ailesi ve yakınları, eğitim ve sağlık camiası ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, depremde ailesiyle birlikte hayatını kaybeden General Şükrü Kanatlı İlkokulu öğrencisi Yağmur’un afet öncesi bestelediği şarkının Müzik öğretmeni ve arkadaşları tarafından seslendirilmesiyle depremde hayatını kaybeden bütün canlar rahmetle anıldı.

Törenin duygu yüklü açılış konuşmasını yapan Dr. Yılmaz Şahutoğlu, depremde kaybettiği 2 evladı ve eşinin acısının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, “Deprem, bizler için koskocaman bir kıyametti. Çünkü o gün, bizim hayata tutkuyla bağlandığımız, yarınlara umutla baktığımız, hayallerini kurduğumuz, yaşam sevincini hayatımızın her anını hücremize kadar hissettiren canlarımızı yitirdik. Gözümün nuru maneviyatım Zeynep’imi, göğsümde çarpan güzel oğlum Deniz’imi ve hayatımın anlamı Cavide’mi kaybettim. Dünyaya bakış açımda ve dünyama hayat veren bütün değer yargılarımı ne yazık ki bir buçuk dakikada kaybettim. Bugün bu acıya kısmen merhem olmak, kaybettiğimiz canların yerine, onların ışığında, güneşinde, rehberliğinde, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün muhasır medeniyetler seviyesine ilmin ışığında yürüyebilmek amacıyla açtığımız eğitim yuvamız ilçemize hayırlı – uğurlu olsun” dedi.

Kaybettiği sevdiklerinin adını taşıyan okulla kendini daha iyi hissettiğini anlatan Şahutoğlu, 12 derslikli okulun 7 ay da tamamlandığını da sözlerine ekledi.

Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Hatay Valisi Mustafa Masatlı da, “Bir yerde hayatın devam etmesinin iki temel şartı vardır; bir tanesi üretim, çalışmak bir diğeri de eğitimdir. Bizler ilk bu yola çıkarken ‘Eğitim, Hatay’ımıza nefes olacak’ demiştik. İşte eğitim Hatay’ımıza nefes olmaya başladığında sağ olsun Yılmaz Bey bir gün kapımızı çaldı ve o gözünün nuru 2 evladı ve hayat arkadaşı için bir okul yapmak istediğini söyledi. Biz o zaman çok duygulandık. Bu okulumuzda bundan sonra daha nice Deniz’lerimiz, Zeynep’lerimiz yetişecek. Nice Cavide hocalarımız gibi hocalarımız da burada eğitim verip bu milletin çocuklarını yetiştirecek” şeklinde konuştu.

575 öğrencinin eğitim göreceği okulun açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri daha sonra okulu gezdi.

Sınıflara giren öğrencilere seslenen Vali Masatlı, “Okula her geldiğinizde o panoya bakarak, güzel çalışkan, başarılı çocukların nasıl olduğunu hayal edelim. Sizler de İskenderun, Hatay ve Türkiye’mize güzel ve çalışkan insanlar olarak değer katar, güzellikler sunarsınız” diyerek, öğrencilere okul çantası hediye etti.

Vali Masatlı, okulu en başından itibaren her tür ayrıntısıyla, projesiyle, planlaması ve yapımıyla uğraşan Yılmaz Şahutoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.