Afyonkarahisar’dan İskenderun’a eğitim köprüsü!

İskenderun’da 6 Şubat 2023’teki depremlerde ağır hasar alarak yıkılan Çamlık İlkokulu’nun yerine Afyonkarahisar Valiliği ve hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan okul, törenle açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Valiliği arasında imzalanan protokol kapsamında, hayırseverlerin de destekleriyle Denizciler Mahallesi’nde yapılan 12 derslikli Kadınana İlkokulu’nun açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İskenderun geçmiş dönem belediye başkanı Fatih Tosyalı ile okulun yapımını üstlenen Afyonkarahisarlı hayırseverler katıldı.

Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı, açılışta kardeş il Hatay’ın her zaman destekçisi olduklarını söyledi.

Kentte depremlerde hasar alan okulun yerine yenisini inşa ettiklerini anlatan Yiğitbaşı, “9 ay gibi bir sürede okulumuzu tamamlamış olduk. Yıkılan bir okulumuzu tekrardan 300’e yakın öğrencimiz için bugün açıyoruz. İsmini de Kadınana İlkokulu olarak belirledik. Eğitim hayatlarına devam edecek tüm evlatlarımızın, yavrularımızın Allah yollarını bahtlarını açık etsin” dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremlerde çok sayıda okulun hasar aldığını hatırlattı.

Kentin inşası için hayırseverlerin de desteğiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Vali Masatlı, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz’ün konuşmasının ardından okulun açılışı yapıldı.

Protokol üyeleri açılışın ardından okulu gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyonkarahisar hayırseverleri, açılış öncesi Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı makamında ziyaret etti.