Gülderen TOKİ’de yaşam başladı!

Antakya Gülderen Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ)’nca inşa edilen konutlar, depremzede ailelere teslim edilmeye başlandı.

TOKİ’nin Gülderen Mahallesi’nde inşa ettiği 2 bin 665 konutluk projede, kura sonucu 1001 hak sahibi belirlendi. Bazı bloklarda altyapı ve peyzaj çalışmalarının sürdüğü projede, konutlardan 895’inin anahtarları teslim edildi.

Afet nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar, hazırlıklarını tamamladıktan sonra yeni evlerinde oturmaya başladı.

Konutlarına yerleşenlerden 48 yaşındaki Hatice Pekmez, depremden sonra eşi ve 2 çocuğuyla zor günler geçirdiklerini, yeni yuvasına kavuşmayı heyecanla beklediğini belirtirken, “Kurada ismimiz çıkınca çok mutlu oldum, gözyaşlarımı tutamadım. Çok mutluyuz” dedi.

Depremde evi yıkılan 62 yaşındaki Meryem Okşar da yeniden ev sahibi olabileceğini tahmin etmediğini anlatırken, “Buraya gelip anahtarı teslim alana kadar yaşadıklarımıza inanamıyorduk. İskenderun’da kızımın evinde kalıyorduk. Çok şükür bitti ve evimize yerleştik” dedi.

Okşar’ın 66 yaşındaki eşi Hüseyin Okşar da afetin ardından Hatay’a dönüp yeni evlerine kavuşarak çifte sevinç yaşadıklarını anlattı.