Hatay’da 3 resepsiyonlu ‘adli yıl’ açılışı

Hatay’da 2024-2025 Adli yılı açılışı münasebetiyle 3 ayrı resepsiyon düzenlendi.  Anıt Alanı’na çelenk sunumunun ardından Hatay Adliyesi’nin ardından İskenderun Adliyesi ve Dörtyol Adliyesi’nde de düzenlenen resepsiyonlarda yargı camiası yeni adli yılda da hukukun üstünlüğünü, bağımsız yargıyı ve mesleklerini savunmaya devam edecekleri mesajını verdi.

İlk olarak Hatay Adliyesi’nde düzenlenen adli yıl açılış resepsiyonuna Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Hatay Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Avcı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Baro Başkanı Av. Erhan Nizamoğlu, idare mahkemesi başkanları, hakim ve savcılar, yargı çalışanları, baro temsilcileri, avukatlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Yeni Adli Yılı Açılış Resepsiyonu’nda kısa bir konuşma yapan Vali Masatlı, bugün itibarıyla başlayan Yeni Adli Yıl’ın ülkeye ve insanlara hayırlı uğurlu olmasını dilerken, tüm yargı mensuplarına ve hukuk camiasına başarı temennilerinde bulundu.

İskenderun Adliyesi’nde de geniş katılımla düzenlenen 2024-2025 Adli Yıl Açılış Resepsiyonuna İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Hatay Baro Başkanı Av. Erhan Nizamoğlu, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emin Ünalan, Adalet Komisyonu Başkanı Mahir Taştimur, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İSTE Rektörü Tolga Depçi, yöneticiler, Hakim ve savcılar ile çok sayıda davetli katıldı.,

Adli Yıl açılış töreni, Dörtyol Adliyesi’nde düzenlenen 2024-2025 Adli Yıl Açılış resepsiyonu ile son buldu.