Depremzede çocuklara sanat ışığı!

Hatay Valiliği’nce yürütülen “Yüreğimizdeki Işık” projesi kapsamında depremzede çocuklar sinema dünyasıyla buluştu.

Sinemasal Kültür Sanat Derneği ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün koordinesinde Arsuz, İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin’de düzenlenen etkinliklerde çocuklara “Çizmeli Kedi” animasyon film gösterimi yapıldı.

Yüreğimizdeki Işık projesi kapsamında çeşitli etkinliklerin devam edeceğinin altını çizen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “6 Şubat depremlerinden sonra ilimiz genelinde yetim ve öksüz kalan çocuklarımızın kalplerine dokunarak hayatlarını iyileştirmek amacıyla yürüttüğümüz “Yüreğimizdeki Işık Projemiz” kapsamında Sinemasal Açık Hava Film Festivali gerçekleştirdik. Çocuklarımız için unutulmaz bir sinema deneyimi sunması, onların hayal gücüne katkı sağlamasının yanında, evlatlarımıza eğlenceli ve öğretici filmlerle dolu büyülü bir dünyanın kapılarını aralaması bakımından önemli olan festivalimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İlk gösterimi Arsuz Alakop Gözcüler Konteyner Kenti’nde gerçekleştirilen Sinemasal Açık Hava Film Festivali, İskenderun Sakarya Konteyner Kenti’nde, Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde, Dörtyol Konteyner kentinin ardından Erzin Kent Meydanı’nda sona erdi.