İskenderun’da ‘Zafer’ coşkusu bambaşka!

İskenderun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “Büyük Zaferin 102. Yılı” geçit gösterisi büyük beğeni kazandı, coşkuyla alkışlandı.

Depremin izlerinin silindiği Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen kutlama programı Atatürk Anıt Alanı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu, saygı duruşu ve şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tarhan ile İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, tebrikleri kaymakamlık bahçesinde kabul etmesinin ardından, tören alanına geçildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi ile renklenen etkinlikler öncesi İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tarhan ile İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez halkın bayramını kutladı.

Türk askerinin resmi geçit töreninde alkışlar, İskenderunlar’ın zafer ruhunu ve coşkusunu taçlandırdı.

Türk Milleti’nin 19 Mayıs 1919’da başlattığı destansı mücadelenin 30 Ağustos 1922’de şan ve şerefle dolu bir zaferle nihayete erdiği kutlu günün 102. Yılının kutlandığını söyleyen Kaymakam Demiryürek, “Tarih boyunca gücünü, birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve Büyük taarruz ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır. Bu zaferi bizlere armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve manevi değerlerimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.