İskenderun, ‘Beyaz Ev’ ile kadına şiddete dur diyecek!

Kadına Yönelik Şiddete Mücadele kapsamında ilk olarak Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından uygulanan ve İskenderun’da da hayata geçirilmesi planlanan Beyaz Ev Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi, İskenderun eski Kaymakamı, şimdiki Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden ve Eşi, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve eşi, Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan ile davetliler katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Beyaz Ev Projesi’nin önemini anlatarak, “Topluma kazandırdığımız her çocuk, her sağlıklı aile, toplum için bir kazanç. Sonuçta şiddet döngüsünün kırılması, şiddetin sıfır olması hepimizin üzerindeki bir sorumluluk. Birlikte ‘kadına şiddete sıfır’ diyelim.” şeklinde konuştu.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu da Elazığ’daki Emine Bulut cinayeti gibi olayların yaşanmaması için projenin önemli olduğuna değindi.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de kadına şiddet olaylarının her geçen yıl arttığını dile getirdi.

İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden de kadına şiddetin önlenmesinde Beyaz Ev Projesi’nin faydalı olacağını söyledi.

 

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez de belediye olarak kadınları destekleyecek çalışmalarda bulunduklarını belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Sevgi Evleri unutulmadı

Toplantının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ve katlımcılar,  Tosyalı Ailesi tarafından yaptırılan Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’ni ziyaret ederek, burada kalan çocuklarla kucaklaştı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İskenderun Geçmiş Dönem Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Yenigün, çocuklara yuva şefkati gösterilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Tosyalı Ailesine de teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fatih Tosyalı da, Tosyalı Ailesi olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini ve bundan da büyük onur duyduklarını ifade etti.