İskenderun’un yeni sebze hali için yer arayışı!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, ağustos ayı meclisinde aldıkları karar doğrultusunda il genelinde pazar yerleri revizyon ve 2 yeni hal yapımıyla ilgili çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Sebze hallerin genel durumlarını iyileştirmek, hal esnafının daha sistemli çalışmasını sağlamak ve vatandaşların daha konforlu ve hijyenik ortamlarda alışverişlerini yapabilmesi amacıyla sebze hallerini komplekse çevirecek düzenlemeler yaptıklarını anlatan Öntürk, bu pazar yerlerinde üreticilerin doğrudan tüketicilere ürün satabileceğini ifade etti.

Sebze halleri uluslararası seviyelere gelecek

Antakya ve İskenderun olmak üzere iki hal projesi hazırladıklarını dile getiren Başkan Öntürk “Antakya ile ilgili revize edilmesi gereken eski bir hal projesi var. Yapılmış ihaleyi revize ederek aynı firmayla hızlı bir şekilde projeyi devam ettireceğiz. Modern bir yapıya sahip olacak olan Antakya Yaş Sebze ve Meyve Kompleksi içinde tarım ürünlerinin ticaretine yönelik yerlerden sosyal ve konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak yapılarıyla da bölge esnafına hizmet verecek. Projede dükkânlar, taşıt otoparkları, kasa-oto yıkama alanları, ambalajlama, soğuk hava ve su depolarıyla birlikte idari bina, restoran, market, banka, dernek binası, itfaiye binası, kıraathane, cami ve otel, kafe ve hamam gibi yapılar yer alacak. İskenderun için de proje çıkmak üzere. Yer tespiti yapıp bu 2 bölgenin halini yapacağız. Hallerimizin durumu çok kötü. Hedefimiz bu 2 hali uluslararası seviyelere getirmek” diye konuştu.

Haftanın 7 günü açık kalacak!

Başkan Öntürk, yeni pazar yerleri kuracaklarını ve bu pazar yerlerinde üreticilerden doğrudan tüketicilere ürün sunacak alanlar oluşturacaklarını duyurdu.

Amaçlarının fiyat farklarını azaltmak olduğu belirten Öntürk; Samandağ’ın domatesi, Kırıkhan’ın kavunu, Hassa’nın üzümü gibi yerel ürünlerin bu pazar yerlerinde doğrudan satışa sunulacağını dile getirerek yeni pazarların haftanın 7 günü açık olacağı bilgisini de verdi.

Belen’de çalışmalar başladı

Belen Şenbük mevkisinde Antakya Yaş Sebze ve Meyve Kompleksinin yapım çalışmalarına başlandığını ifade eden Öntürk, 159 bin metrekarelik alanda başlayan temel açma çalışmalarının yanı sıra fore kazık sistemiyle de tesis içinde inşa edilecek olan yapıların zemininde de iyileştirme çalışmaları yapıldığını ifade etti.