Hatay, kendi asfaltını kendi üretecek!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketinde ağır hasar alarak atıl durumda olan Serinyol Asfalt Şantiyesi ve Asfalt Plenti makinesini Başkan Mehmet Öntürk’ün talimatıyla tekrar üretime başlattı.

Deprem sonrası çok büyük hasar alan ve uzunca bir süre atıl duruma düşen HBB Serinyol Asfalt Şantiyesi, bakım, onarım, tadilat ve yenileme çalışmasının ardından tekrar devreye alındı.

HBB’nin kendi imkânları ve personeli ile yürüttüğü bakım onarım çalışmalarının ardından faaliyetlerine tekrar başlayan şantiye saatte 160 ton asfalt üretim kapasitesine sahip.

Büyükşehir Belediyesi asfalt yapımında kullanılan Asfalt Plenti makinesinin üretime başlamasıyla beraber asfalt üretimini hızlandırarak il genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğini arttıracak, trafik akışının daha kontrollü ve sağlıklı işleyişini geliştirecek yolların üretiminde çok daha düşük maliyetlerle, çok daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilecek bir noktaya geldi.

 “Göreve geldiğimizde atıl durumdaydı”

Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Saha Amiri Şenol Bolat, depremde ağır hasar alan şantiyenin kendileri göreve geldiğinde atıl durumda olduğunun altını çizerek plent şantiyesi ile 15 ilçeye hizmet edeceklerini söyledi.