Samandağ’da ‘Rezerv Yapı Alanı’ kararı iptal edildi!

Samandağ’da rezerv alan ile ilgili aylardır isyan eden vatandaşların itirazları yerine ulaştı. Samandağ ilçe merkezindeki Rezerv Alan uygulamasının resmen kalktığını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’nün yazısını Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay paylaştı.

Başkan Karaçay,  yaptığı açıklamada; ” Halkımızın talebi doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız istişareler neticesinde daha önce şehir merkezinde yapılması planlanan rezerv alanın kaldırıldığına dair resmi yazı belediyemize ulaşmıştır. Kamuoyunun bilgisine” ifadelerine yer verdi.

Bakanlığın yazısında ise, “ Hatay ili Samandağ ilçesi, Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları verilen yaklaşık 1,60 hektar büyüklüğe sahil alanda 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanlar Hakkında Kanun’un 2. Maddesinin birinci fıkrasının c bendi kapsamında Bakanlık makamı’nın 23.08.2023 tarih ve 7213599 oluru ile tesis edilen ‘Rezerv Yapı Alanı’ belirlenmesine yönelik işlem, alan içerisinde taşınmazı bulunan maliklerin yerinde dönüşüm esasına dayalı olarak uygulama yapılabilmesine olanak sağlanması talebiyle yapılan yazılı ve sözlü başvuruları göz önünde bulundurularak bakanlık makamının 29.07.2024 tarih ve 75585 sayılı olur’u ile iptal edilmiştir” ifadeleri yer aldı.