Ak Parti Hatay’da teşkilat buluşması

AK Parti Hatay İl Danışma Meclisi Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

AK Parti Hatay Teşkilatının çalışmalarını değerlendirmek, yeni hedefler belirlemek amacıyla Yayladağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel ve Kemal Karahan, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Salim Çivitcioğlu, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Orhan Karasayar, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, belediye başkanları, İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları temsilcileri ile partililer katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen kentin AK Parti iktidarında ayağa kalkacağını vurgulayarak, seçmenin de kendilerine güvendiğini ifade etti.

Merkez ilçe Antakya’nın yeniden eski ihtişamlı günlerine kavuşacağına inandıklarını anlatan Erdoğan, “Atatürk Caddesi’nde yürümek istiyoruz, Habib-i Neccar Camisi’nde, Ulu Cami’de namaz kılmak istiyoruz, Kapalı Çarşı’dan alışveriş yapmak istiyoruz, ocakların tütmesini istiyoruz, yüzde 30’u şehirden ayrılan vatandaşımızın memlekete dönüp huzurla yaşamasını istiyoruz, bizim AK Parti olarak hayalimiz bu. Herkes bunu böyle bilsin” dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Martta yapılan yerel seçimlerde merkezi hükümetle buluşmasının ardından kalkınma hamlesi ve yerel hizmetlerle buluştuğunu belirterek, “Bu tablonun oluşmasında en büyük pay teşkilatlarımızındır. Bu başarının mimarı, Ak teşkilatlardır, Ak kadrolardır, Ak Partidir. Bugün ak Parti ailesi olarak buradan bu sevdaya, bu davaya, bu kavgaya, büyük Türkiye ideali ile bizimle birlikte olan Cumhur ittifakı paydaşlara da hürmetlerimizle selamlıyoruz. İnandığımız yolda, aynı inanç ve aynı azimle yüremeye devam edeceğiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

Amanos tüneli şantiyesi kuruldu

Hatay’ın yeniden inşa, ihya ve imar çalışmalarında devletin hiçbir şeyi eksik bırakmadan tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade eden Özel, “Bir yandan konutlarımız, bir yandan kamu binalarımız, bir yandan okullarımız, bir yandan da mega projelerimiz bir bir hayata geçiriliyor. İşte Belen Tüneli, Erzin’den İskenderun’a oradan da Antakya’ya bizleri kesintisiz kavuşturacak. Biri 8 bin metre, biri 650 metre viyadüklerle örülü devasa bir proje. Bu projenin değeri 25 milyar. Şantiyesinin kurulduğu müjdesini aldığımız Amanos tüneli. Proje değeri 55 milyar. Hatay Havalimanını 3 bin metrelik pistiyle Uluslararası standartlara kavuşturacak olan, 20 milyarlık Hatay Havalimanı Rehabilitasyon Projesi. Depremde toplanan yardım paraları 120 milyar. Konutlar hariç sadece bu saydığım mega projelerine ayrılan para 127 milyar lira. Toplanan deprem paralarını soranların önüne bu tabloyu koyuyoruz” dedi.

İl Danışma Meclisi Toplantısı, katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlenmesiyle sona erdi.