Hatay Gastronomisi’nin kalbi yeniden attı!

6 Şubat Depremlerinde ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelen Gastronomi Evi Binası, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Kisecik Yerleşkesine taşındı.

Daha önce avlulu tarihi bir Antakya evinde ziyaretçilerini ağırlayan Gastronomi Evi, deprem sonrası Hatay’a özgü birbirinden lezzetli, yöresel ve tescilli tatları yeni yerinde misafirleriyle buluşturuyor.

UNESCO’nun 2019 yılında gastronomi alanında Hatay’ı ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görerek Hatay mutfağına ait lezzetleri tescillemesiyle beraber bu lezzetleri dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan Gastronomi Evi haftanın yedi günü 09.00 – 22.00 saatleri arasında Kisecik Yerleşkesi – A Blok’ta tüm vatandaşlara hizmet veriyor.

Gastronomi Evi sabah kahvaltısı, günlük değişen 10 çeşit tencere yemeği öğle ve akşam yemeğinde ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, akşam yemeklerinde kebap ve meze çeşitlerini misafirlerinin beğenisine sunuyor.

600 çeşit Hatay yemeğinden 400’ünü mutfağında barındıran işletme, şehrin yeniden ayağa kalkma sürecine destek olacak çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra atölye çalışmalarıyla da Hatay’a özgü olan ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin Hatay mutfağına tekrar kazandırmayı amaçlıyor.