TİP MYK’den ayrıldı

Türkiye İşçi Partisi, Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay eski Milletvekili Barış Atay’ın yeni dönemde Merkez Yürütme Kurulu(MYK)’nda görev almadığını duyurdu. Partiden yapılan açıklamada, Atay’ın yeni dönemde kendi isteğiyle MYK’da görev almadığının duyurulmasının ardından, istifa ettiği şeklindeki söylentilere de Barış Atay bizzat yanıt verdi.

Parti üyeliğinin devam ettiğini ve mücadeleden asla vazgeçmediğini söyleyen Barış Atay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “TİP’ten istifa etmedim. Hala üyesiyim. Ortada herhangi bir istifa da yok. Sadece genel başkan yardımcılığı ve MYK üyeliği görev süremi tamamladım. Yeni bir MYK ve genel başkan yardımcıları seçildi. Bu da parti tarafından sosyal medyada deklere edildi. Yeni arkadaşlara görevlerinde başarılar diledim, parti üyesi olarak hayatıma devam edeceğim. Nasıl bir doktor ya da avukat, milletvekili görev süreleri bittikten sonra işlerine dönüyorlarsa, ben de oyuncu ve yönetmen olarak kendi mesleğime devam edeceğim. Buradaki tek fark bu olabilir. Bu bir mücadeleyi yarıda bırakmak yada mücadeleden çekilmek değil. Mücadele ederken, ya da yaşadığımız ülkede bazı şeylerin yanlış gittiği inancıyla hareket ederken, düzelmesi açısından çaba sarf ederken herhangi bir sıfata hiçbir zaman ihtiyaç duymadık. 2018’in Haziran ayına kadar milletvekili değildim. Bu ülkede mücadele devam ediyordu. Ben de kendi adıma bu mücadelenin bir parçası olmaya çalışıyordum. 2018 – 2023 arası parti adına milletvekilliği görevindeydim. Görev bittikten sonra da oyunculuk ve yönetmenlik kariyerime devam edeceğim. Siyasetten kopmak diye bir şey maalesef Türkiye’de mümkün değil. Sosyal medya üzerinden sansür yıllardır konuşuluyor. Bir hayvan yasası getirdiler ve o yasa uygulanmayana kadar mücadeleye devam edeceğiz. İşçi eylemleri ve hak arayışları var. Ekonominin hali ortada.. İnsanları bırakın artık bir sosyal yaşam sürdürmeyi, kendi yaşamını sürdürmekte zorlanıyor.  Böyle bir ortamda siyaseten kopmak mümkün değil. Ama siyasetli ilgilenmenin, mücadele etmenin farklı farklı alanları da var. Sanat da bunlardan bir tanesi. Mücadele her şekilde, her yerde ve her yolla devam edecek. Taki; yaşanılası bir ülkenin var olduğuna herkes mutabık olana kadar. Güzel günler göreceğimize inanıyorum. Bunu birlikte başaracağız.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Atay’ın MYK’da görev almadığını şu cümlelerle duyurdu: “Geçen dönem Genel Başkan Yardımcılığı görevini özveriyle üstlenen Barış Atay yoldaşımız bu görevini tamamlamış ve yeni dönemde kendi isteği ile MYK’da görev almamıştır. Yoldaşımıza emeği ve katkısı için teşekkür ediyoruz.”