Tosyalı, Bekbele’ye Geri Kazanım Tesisi kuruyor!

Tosyalı Demir Çelik San. A.Ş.’nin İskenderun’a bağlı Bekbele Mahallesi’nde daha önce maden sahası olarak kullanılan alanda kurmayı planladığı Cüruf Geri Kazanım Tesisi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Üretimi tamamlanmış maden sahasını kapsayan 11,88 hektar alanda planlanan Cüruf Geri Kazanım Tesisi’nde İşlenmiş Cüruf Geçici Depolama Alanı 3,7 hektar, İşlenmemiş Cüruf Depolama Alanı 0,2 ha., Geri Kazanım Ünitesi, idari ve sosyal yapıların kurulacağı alan 0,3 ha. metal depolama alanı 0,13 ha. olarak planlandı.

Önceki yıllarda madencilik yapılmış, şuanda mevcut durumda sahada herhangi bir madencilik faaliyeti yapılmayan ve arazi vasfı orman ve mera alanı olarak görülen alanda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadı.

Tosyalı Demir Çelik San. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Cüruf Geri Kazanım Tesisi projesi ile ilgili olarak Hatay Valiliği’ne sunulan proje tanıtım dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 16. maddesi doğrultusunda incelenerek, projeye ilişkin ÇED Süreci başladı.