İskenderun trafiği eskiye döndü!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ile birlikte Şehitpamir Caddesi ile Ulucami Caddesi’nin trafik akış yönünü eski haline getiren düzenlemeleri yerinde inceledi. 7/24 esasına dayalı olarak çok kısa bir sürede tamamlanan çalışmalar kapsamında, daha rahat trafik düzeni sağlanması amacıyla saat kulesi ile Zübeyde Hanım anıtı da daha farklı yerlerde değerlendirilmek üzere kaldırıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar neticesinde, İskenderun’da iki ana cadde ve bağlı yolların trafik akış yönü değiştiren uygulama kapsamında ekipler bugün Şehit Pamir Caddesi’nin Sahil Atatürk Caddesi’ne bağlanan kısımda saat kulesi ile refüjlerin kaldırılmasının ardından asfalt serimi çalışmasını başlattı.

Prof. Muammer Aksoy Caddesi Pac Mevkii’nde bulunan kavşağın yön değişimi sonrası trafik akışının daha güvenli bir hale getirilmesi adına düzenleme çalışması yapıldı ve yönlendirme levhaları yerleştirildi. Zabıta ekipleri tarafından yol güvenliği sağlamak adına duba yerleştirildi ve şerit çekilerek araç şoförlerine bilgilendirme yapıldı.

İskenderun’da yapılan çalışmaları İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ile birlikte yerinde inceleyen HBB Başkanı Mehmet Öntürk, yeni yön düzenlemesinin ve yapılan çalışmaların İskenderun halkına hayırlı olması temennilerinde bulundu ve çalışan personellere kolaylıklar diledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e teşekkür eden İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez de, “Şehitpamir Caddesi ile Ulucami Caddesi’nin trafik akış yönüne bağlı yollarda düzenlemeler yaparak 24 saat gece gündüz demeden çalışarak caddelerimizi yeni silüetine kavuşturduk. Çalışmaların kesintisiz bir şekilde tamamlanması noktasında desteklerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Öntürk ve kıymetli ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.