Tesla İnternationel Enerji, yönünü Belen’e çevirdi!

Tesla İnternationel Enerji, 300 milyon lira yatırımla Belen’de depolamalı rüzgar enerjisi santrali kuracak.  30 MW kurulu gücünde Sincer Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali(DRES) ile yılda toplam 120.000.000 kWh elektrik üretimi öngörülürken, ayrıca türbin kurulumuna ilave olarak 30MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisi kurulması da planlanıyor. Depolama tesisinde lityum iyon batarya teknolojisi kullanılacak. Proje kapsamında 3 MWe kurulu güçte 10 adet türbin kurulacak.

Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi Hatay 380 -İskenderun-3 Enerji iletim hattına 154 kV’ye girdi-çıktı şeklinde bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme dahil edilecek. Projenin ömrü; alınan kesin lisans süresine bağlı olarak 49 yıl olarak öngörülüyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, TESLA INTERNATIONEL ENERJİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan SİNCER DEPOLAMALI RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu’nun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şeklinin verildiğini ve söz konusu raporun dün itibariyle 0n gün süreyle askıya çıktığını duyurdu.

 

????????????????????????????????????