Hatay Valisi’nden Samandağ mesaisi!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra Samandağ’da yapımına başlanan Hükümet Konağı ile köy evlerinde incelemede bulundu.
Masatlı, General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde yapımı süren hükümet konağı şantiye alanını ziyaret ederek, yetkilerle görüştü ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Deprem evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması için çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Masatlı, Samandağ’da Batıayaz’da 56 ve Eriklikuyu mevkisinde 23 adet olmak üzere 79 köy tipi afet konutu inşaa edildiğini söyledi. Vali Masatlı,  inşaat süreci hakkında yetkililerden bilgi alırken, daireleri de gezdi.

Vali Masatlı daha sonra, “Seralara Can Suyu” projesi kapsamında Samandağ’da Sera Naylonu Dağıtımı ve Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) ile yürütülen projeler kapsamında Organik Gübre Dağıtımı gerçekleştirdi.

Vali Masatlı, sera malzemesi örtü altı tarımı yapan 63 üreticiye yaklaşık 33 bin kg. sera örtüsü ile yaklaşık 117 dekar sera alanının üzerini örtecek malzeme ile toplamda 3.168.000 TL. bedel ile yüzde 50’si hibe olmak üzere 1.584.000 TL. hibe dağıttı.