Suudi Arabistan Kraliyet Divanı Müsteşarı Hatay’da

Suudi Arabistan Kral Salman İnsani Yardım Çalışmaları Merkezi Başkanı ve Kraliyet Divanı Müsteşarı Abdullah bin Abdulaziz Al-Rabiah, beraberindeki heyetle birlikte Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı makamında ziyaret etti.

Konut yapımı, işitme cihazı dağıtımı, psikolojik destek ve protez takılması gibi deprem bölgesinde yapılacak yardımlar konusunda istişarede bulunan Al-Rabiah, Türkiye ve Suriye’de 3 bin konut yapıldığını, Hatay’da 1000 konutun daha yapılacağını sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanı’nın Ankara’da olduğunu, bu kapsamda kendisinin de Hatay’a ziyaret gerçekleştirdiğini söyleyen Al-Rabiah, “Salman Vakfı’nın yaptıkları normalde zor yardımlar. Ama bunları devlet olarak, valilik ve belediye olarak kolaylaştırdığınız için teşekkür ederiz” dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın ardından Reyhanlı Belediye Başkanlığı ve Reyhanlı Amerikan Hastanesini ziyaret etti.

Kraliyet Divanı Müsteşarı Abdullah bin Abdulaziz Al-Rabiah, Reyhanlı Amerikan Hastanesi, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdelen, Başhekim Op. Dr. Atilla Karateke, Hastane Genel Müdürü Levent Kürüz ve hastane hekimleri ile birlikte dernek hastalarını ziyaret ederek, çiçek takdim etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.