Rakiplerine ‘Taş’ çıkartan yazılım şampiyonundan Kaymakama ziyaret

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalleri’nde yazılım alanında Türkiye ikincisi olan 6. Sınıf öğrencisi Mete Taş’ı ağırladı.

TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması‘nda elde ettiği şampiyonluğun ardından ‘Kamera Destekli Kask Kontrol Sistemi İle Güvenli Sürüşler” projesi ile katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda ikinci olmayı başaran Taş’a kaymakamlık ziyaretinde İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, BİLSEM Müdürü Ahmet Yelseli ve Proje Danışman Öğretmeni Ahmet Sultanoğlu da eşlik etti.

Kaymakam Demiryürek’e projesinin içeriğinden bahseden Mete Taş, “Projem motosiklet sürücülerinin kask takıp takmadıklarını kontrol ediyor. Eğer yolda kasksız bir motosiklet sürücüsü görürse resmini ekrana yansıtarak üzerinde uyarı mesajıyla farkındalık oluşturmayı amaçlıyorum. Aynı zamanda eğer kask takan bir sürücü görürse bunun da resmini ayrı ayrı klasörlere kaydediyor. Burada da kendi veri setimi oluşturmuş oldum. Dolayısıyla günümüzdeki en büyük güç bilgidir ve makine üretim platformlarında da da bilgi çok önemlidir” dedi.

Kask takılmasına yönelik farkındalık artırmak adına çalışmalar yapıldığını anımsatarak, küçük yaşta böyle bir projeye imza atılmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Kaymakam Demiryürek de, “Mete gibi, özgüveni yüksek, öğrenme aşkı ile dolu beyinlere bu ülkenin çok ihtiyacı var. Kendisini tanımaktan ve ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Sevgili öğrencimizi çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, sağlıklı, başarılı bir gelecek diliyorum. Üzerinde emeği olan ailesi ve siz değerli öğretmenlerine de teşekkür ediyorum” dedi.