Narkoçelik ile bayram temizliği; 445 zehir taciri gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay dâhil 47 ilde Kurban Bayramı öncesi başlayıp, tatil boyunca devam eden “Narkoçelik-23” operasyonlarında 445 zehir taciri ve sokak satıcısının gözaltına alındığını duyurdu.

Operasyonlarda bazı illerde ele geçirilen uyuşturucu miktarları, yakalanan zehir tacirleri ve sokak satıcılarını da paylaşan Bakan Yerlikaya, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 31 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini ve bir zehir tacirinin yakalandığını ifade etti.

47 ilde zehir tacirlerinin oluşturduğu yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik düzenlenen Narkoçelik-23 operasyonlarında 304,5 kilogram uyuşturucu madde ve 96 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde il emniyet müdürlüklerince 912 ekip ve 1985 personel, 12 hava aracı ve 13 narkotik dedektör köpeğinin katıldığını belirtti.

Yerlikaya, “Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.