Hatay’ı ‘Gadir-i Hum’ coşkusu sardı

Aleviler için oldukça büyük önem taşıyan ve en büyük bayramları olarak nitelendirilen Gadir-i Hum Bayramı yarın(23 Haziran Pazar günü) Hatay’da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Cehennem ateşinin dahi söndüğü, cennet ile rahmet kapılarının da ardına kadar açıldığı gün olarak kabul edilen Gadir Hum’da da tüm insanlığı bir bütün olarak sevgi, hoşgörü, kardeşlik duygularıyla kucaklayan vatandaşlar, karşılıklı hoşgörü anlayışıyla ehlibeyt aşkını ve inancını bugünden yarına taşıyacak.

Hz. Muhammed’in Veda Haccı dönüşü Hz. Ali’yi taltif ettiği gün olarak bilinen Gadir-i Hum Bayramı’nı vatandaşlar bol bol dua ederek, ibadete ayırırken, bayramın geleneğinden olan kazanlarla hiriseler pişirip dağıtmanın yanında çoğu esnaf da bu günde kepenk kapatarak bayramın kültürel değerlerini ve geleneklerini yaşatacak.

Gadir Hum Bayramı nedeniyle, EHDAV VAKFI’nın düzenleyeceği 26. Uluslararası ‘’Hz Ali—Gadir Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı‘’ Antakya Asi Düğün Salonu Kuzeytepe’de  saat:20.00’de, İskenderun da ise Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki AKAD Konferans Salonu’nda Saat:20.00’de “Gadir Hum” konferansı düzenlenecek.