Ayakkabı imalatında Hatay’ın sultanlarına özel ders!

Antakya’daki konteyner kentte açılan sayacılık kursunda ayakkabı imalatının inceliklerini öğrenen kadınlar, hem ev ekonomisine katkı sağlıyor, hem de sektöre kalifiye eleman olarak yetişiyor.

Hatay Valiliği koordinatörlüğünde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ile Hatay Ayakkabı İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası işbirliğinde Narlıca Mahallesi’ndeki Habib-i Neccar Konteyner Kent’te açılan kurs kapsamında 3 atölyede usta öğreticilerden meslek öğrenen 25 depremzede kadın, kestikleri deriye şekil vererek ayakkabı kalıbına uygun hale getiriyor.

Meslek öğrenirken kazanç da sağlayan kursiyerlerin, 19 Temmuz’da sona erecek kursun ardından ayakkabı imalatı alanında istihdam edilmesi planlanıyor.

– “Sayacılıkta kadın çalışanlarımızın olması önemliydi”

Vali Mustafa Masatlı, kadın istihdamının, toplumsal gelişmenin ve sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından olduğunu söyledi.

Kursun, deprem nedeniyle ayakkabıcılık sektöründe yaşanan iş gücü kaybını telafi etmek amacıyla açıldığını söyleyen Masatlı, “6 Şubat depremleri öncesinde Hatay’ımız, erkek ayakkabıcılığında Türkiye’nin ihtiyacının neredeyse yüzde 40’ını karşılıyordu. 14 bine yakın kişi bu sektörde istihdam ediliyor, günlük 60 bin çift erkek ayakkabısı üretiliyordu. Ayakkabıcılığın temeli olan sayacılıkta da kadın çalışanlarımızın olması önemliydi. Yapımı süren Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi aktifleştirildiğinde kadınlarımıza hem istihdam sağlanacak hem de sektöre kalifiye eleman temin edilecektir” dedi.