Öğretmenlere yeni müfredatı inceleme görevi!

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, il genelinde sürdürdüğü okul ziyaretlerini bu kez Belen’de Kıcı İlk ve Ortaokulu ile Dörtyol’da Yeşilköy 19 Aralık Ortaokulu’na gerçekleştirdi.

Yeşilköy 19 Aralık Ortaokulu’nda Akıl/Zeka Atölyesi açılışını da yapan İl Müdürü Tüysüz, Adana’da gerçekleştirilen TÜBİTAK 2204 Ortaokullar Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda ‘3D Braille Kelimelik Oyunu’ adlı projeleriyle Türkçe Kategorisinde Bölge İkincisi olan öğrencilerin proje sunumunu izledi.

Ziyaretlerde öğrencilerle sohbet edip, Öğretmenler Odası Buluşmaları da gerçekleştiren İl Müdürü Tüysüz, öğretmenlere Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan ve önümüzdeki yıldan itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak olan yeni müfredat programının hazırlık süreci ve uygulanma esasları ile ilgili bilgiler verdi.

Yaz boyunca öğretmenlerin yeni programa hazırlanması için planlanan çalışmalara katılmalarının çok önemli olduğunu belirten Tüysüz, önümüzdeki yıl uygulanmaya başlanacak yeni programın temelini oluşturan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni’nin mutlaka incelenmesi gerektiğini ifade etti.