İbrahim Çeçen Vakfı kursiyerleri belirlendi

6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen çocuklar arasında düzenlenen İskenderun Konteyner Lig Ödüllü Futbol Turnuvası’nı şampiyon olarak tamamlayıp, İbrahim Çeçen Vakfı tarafından eğitim bursu olmaya hak kazanan sporcular belli oldu.

İskenderun Kaymakamlığı’nın himayesinde, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün organizasyonunda 2 Mart’ta ”Birlikte Güçleneceğiz” sloganıyla İskenderun Teknik Üniversite Kampüs Yerleşkesindeki Üsküdar konteyner içerisindeki futbol sahasında başlayan turnuvaya, 15 konteyner kentte yaşayan 12-17 yaş grubundan 30 takım olmak üzere 300 öğrenci katıldı.

Lise kategorisinde Koç A birinci, Kore A ikinci, Üsküdar üçüncü ve ortaokul kategorisinde Arkas D birinci, Sakarya A ikinci ile İGSAŞ B üçüncü olarak dereceye giren takımlara madalya, kupa ve teşekkür belgeleri ile turnuvanın lise ve ortaokul kategorisi şampiyonu olan 2 takımın 20 sporcusuna İbrahim Çeçen Vakfı tarafından eğitim bursu belgesi törenle verildi.

Ödül törenine, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, turnuvaya katılan çocukların aileleri ve vatandaşlar katıldı.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, konteyner kentlerdeki sportif etkinlerin devam edeceğini vurgulayarak, ”Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öz verili çalışmalarıyla gençlerimiz haftanın 3 günü antrenman, 3 günü müsabaka biçiminde 6 gün bu sahalarda spor yapmanın zevkine vardılar. Bugünkü finalle her ne kadar turnuva ligi sonlandırmış olsak da yine beden eğitimi öğretmenlerimiz, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz personelimiz onların spor yapabilmeleri için her türlü organizasyona teşvike devam edecekler” diye konuştu.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, turnuvaya katılan çocuklarla sınırlı kalmayıp daha fazla genci ve öğrenciyi sporla buluşturmak adına ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Gündel, turnuvanın deprem sonrasında özellikle de konteynerlarda yapmış olduğu en güzel turnuvalardan bir tanesi olduğunu belirterek, sporculara ve organizasyonda katkı verenlere teşekkür etti.