Hatay’da adaylık ‘SAVAŞ’ı yarın bitecek!

CHP’de bir türlü çözülemeyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı düğümü, Yüksek Seçim Kurulu’nun siyasi partilerin aday listelerini sunmaları için verdiği sürenin son günü olan 20 Şubatta çözülecek. CHP’de adaylığı tartışmalara neden olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yarın saat 15.00’te Antakya’da EXPO fuar alanında düzenleyeceği halk buluşmasında, Hataylılar’a hitap ederek, adaylık sürecini değerlendirecek ve aday olup olmadığını açıklayacak.

CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Özgür Özel ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Yardımcısı Gökhan Zeybek’in bugün Başkan Lütfü Savaş ile yaptığı görüşmenin ardından edinilen bilgilere göre, Başkan Savaş’tan aday yapılmaması halinde başka bir siyasi partinin adayı ya da bağımsız aday olarak çıkmaması ricasında bulunuldu.

Savaş’ın bunları değerlendireceği, kentin önemli sorunlarının bulunduğunu, küçük bir grubun tepkileri nedeniyle hem partisinin hem kendisinin yıpratıldığını ve buna rağmen seçimi kazanacağını söylediği öğrenildi.

Başkan Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda 20 Şubat Salı günü HBB Yerleşkesi Kisecik- Antakya EXPO Alanı Amfi Tiyatroda saat 15.00’te düzenleyeceği halk toplantısına herkesi davet etti.