Mezarlıklardaki acı tabloya gel de ağlama!

Hatay’da 6 Şubat depreminin yıldönümünde yapılan mezarlık ziyaretlerinde hüzün ve gözyaşı hâkim oldu.

Mezarlıklar, deprem şehitlerinin yakınları ile dolup taşarken, çocuk mezarları üzerinde yer alan oyuncaklar, genç kızların mezarları üzerine örtülen gelinlikler, askere gidecek gençlerin kabirlerine bırakılan Türk bayrakları ile mezarlıktaki manzara yürek dağladı, acıyı ikiye katladı.

Türk Bayraklarıyla donatılan deprem şehitlerinin kabirlerine ailelerinin yanısıra il ve ilçe protokolleri de ziyaret ederek karanfil bıraktı. Antakya’da Narlıca Deprem Mezarlığı, Kırıkhan’da Asri Mezarlığı, Arsuz’da Karaağaç Asri Mezarlığı, Dörtyol Deprem Mezarlığı ile İskenderun’da Çankaya Mezarlığı’nı ziyaret eden depremzedeler, afette kaybettikleri yakınlarının mezar taşlarını yıkadı, yakınlarına dua etti, Kur’an-ı Kerim okudu. Toprağa verdikleri sevdiklerinin kabirlerini ellerindeki çiçeklerle ziyaret eden aileler, depremlerin birinci yılında gözyaşı döktü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya’da Narlıca Deprem Mezarlığı’nda, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz Dörtyol’da depremde hayatını kaybedenlerin mezarı başında dua etti, yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı diledi.

Karaağaç Asri Mezarlığı ile Çankaya Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenlerine ise Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar ile ilçe protokolü, STK temsilcileri, bazı işadamları ile depremzede yakınları katıldı.