İskenderun’da bir yıldır yürekleri titreten bir haykırış!

Türkiye’yi yasa boğan asrın felaketinin yıldönümünde, İskenderunlular yüreklerinde dinmeyen acıyla sessiz yürüyüş için yollara döküldü.

6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremin ağır iz bıraktığı İskenderun’da kaymakamlık binası önünde toplanıp Şehit Pamir Caddesi üzerinden, Pac Meydanı’na kadar yürüyerek deprem şehitlerini anan İskenderunlular, geceyi sokakta geçirdi. İskenderun sokaklarında sessizce yürüyen binlerce depremzede, en çok can kaybı verilen alanlarda ‘Sesimizi duyan var mı?’  diye haykırdı.

3 semavi dinden dualar yükseldi!

Saatler depremin meydana geldiği saat 04.17’yi gösterdiğinde sokakları dolduran kalabalık, tek ses olarak, “Sesimizi duyan var mı?” diye bir kez daha haykırdı.

Yol boyunca taşınan ‘6 Şubat 2023 04.17 Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz’ pankartının altında saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, protokol eşliğinde yıkımın en çok yaşandığı Pac Meydanı’nda dualar edip kayıpları bir kez daha andı.

İskenderun Kaymakamlığı Koordinesinde düzenlenen tören, depremde yaşamlarını yitiren vatandaşların anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İskenderun İlçe Müftüsü Ramazan Avcı’nın Kur’an-ı Kerim’den, Anadolu ve Hatay Ermeni Kiliseleri Sorumlu Din Görevlisi Avedis Tabaşyan ve İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Nikolas Papasoğlu’nun da İncil’den okudukları ayet ve ettikleri dualara eşlik eden vatandaşlar, depremde yaşamını yitirdikleri sevdiklerini gözyaşlarıyla andı.

Düzenlenen ‘Sessiz Yürüyüş’ vatandaşların meşaleleri havaya kaldırılıp bir kez daha ‘Sesimizi duyan var mı?’ sloganıyla şehri inletmesiyle son buldu.

Programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Büyükşehir İskenderun Koordinatörü Murat Yavuz Savaşçı, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Müftüsü Ramazan Avcı, İskenderun Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri, Anadolu ve Hatay Ermeni Kiliseleri Sorumlu Din Görevlisi Avedis Tabaşyan, İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Nikolas Papasoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.