Arsuz, 04.17’de ayaktaydı!

Asrın felaketinin yıl dönümünde Arsuz’da da yüzlerce kişi, depremin meydana geldiği 04.17’de sessiz yürüyüş için ayaktaydı.

Arsuz Kaymakamlığı koordinesinde düzenlenen anma törenlerinde, Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve depremzedeler gerçekleştirdikleri  “Sessiz Yürüyüş”ün ardından saat 04.17’de Uluçınar Köprüsü’nde hayatını kaybedenler için sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulundu. Can kaybı yaşanan alanlara karanfil bırakan Kaymakam Gökpınar, ilçe protokolü ve Arsuzlular daha sonra Arsuz Nehri’ne depremde hayatını kaybedilenler anısına karanfil bıraktı, dualar etti.

Kaymakam Gökpınar, bir daha böyle bir felaket yaşanmaması temennisinde bulunarak, “Sabah 04.17’de uykularınızdan kalkıp buraya geldiniz. Öncelikle Arsuz’umuzun akabinde sizlerin ve ülkemizin başı sağolsun. Cenabı Allah bir daha hem bize hem tüm insanoğluna böyle afetler yaşatmasın. Yaşadığımız büyük acının birinci yılında; depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz, sevdiklerini kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı diliyoruz” dedi.

Daha sonra etkinliğe katılanlara çay ve çorba ikramında bulunuldu.

Anma programı, Kaymakamlık Amfi Salonu’nda düzenlenen programın ardından, Kaymakamlık Hizmet Binası içerisinde oluşturulan Deprem Köşesinin açılışı gerçekleşti. Arsuz’da hayatını kaybeden 110 kişinin fotoğrafının yeraldığı deprem köşesine Kaymakam Gökpınar başta olmak üzere törene katılanlar kırmızı karanfil bıraktı.

Karaağaç Asri Mezarlığı’nda gerçekleşen mezarlık ziyaretinin ardından, anma programı Arsuz Merkez Camii’nde Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Hatm-i Şerif dualarının okunmasıyla son bulacak.