İskenderun’a 2 yeni okul

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremden etkilenen İskenderun’da yaptırılacak iki okulun protokolüne imza attı.

 

6 Şubat’ta yaşanan felakette bölgenin tanınmış doktorlarından Yılmaz Şahutoğlu’nun eşi ve ikiz çocuklarının adını ölümsüzleştireceği, İskenderun General Şükrü Kanatlı İlkokulu’nun yerine inşaedilecek olan 12 derslikli Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu Ortaokulu ile İçtaş Nükleer ve Endüstriyel Tesisler Yapım A.Ş tarafından İskenderun Çay Mahallesi’nde yaptırılacak olan 24 derslikli Nezahat Çeçen İlkokulu’nun yapım protokolüne imza atan Vali Masatlı,  çocukların geleceğine katkı sağlayacak katkılarından dolayı teşekkür etti.

Ailesi adına yapılacak olan oklun başarılı öğrencilerin yetişmesine vesile olması temennisinde bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu da, “Eşim eğitimciydi, idealist bir eğitimciydi. Çocuklarım çok başarılı öğrencilerdi, okul birincisiydiler, aynı zamanda çok iyi sporculardı, milli takım kampına davet edilme noktasında yelken sporunda Türkiye şampiyonlukları olan çocuklardı. Zeynep Deniz ve Cavide’nin isimlerini yaşatma adına İskenderun’da gerçekten ciddi manada ihtiyaç duyulan bir bölgede daha önce yıkımı gerçekleşmiş bir okulun yeniden, çok modern bir tarzda inşası yeni bir okul yaptırma niyetimizi Sayın kaymakamımızla paylaştık. Milli Eğitim müdürümüzde de öyle sağ olsunlar bu konuda bize ciddi manada destekleri oldu bu süreci kendileriyle birlikte sürekli istişare ederek bu noktaya getirdik” şeklinde konuştu.

Valilik makamında gerçekleşen imza  törenlerine Vali Masatlı’nın yanısıra İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve yetkililer katıldı.