En iyi uzay uygulamaları Bahçeşehir’de!

NASA tarafından 162 ülkede eş zamanlı düzenlenen “NASA Space Apps Challenge(NASA Uzay Uygulamaları Yarışması)” etkinliği finalinde Belen’de yerleşkesi bulunan Bahçeşehir Özel Okulu muhteşem bir başarıya imza attı.

Lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, Fen-Tek’in liseli Roboscience takımı, Adana bölgesi yarışmada Hatay’a 2. olarak dönmenin gururunu yaşadı. Başarıda katkısı bulunan tüm okul yönetimi de lise takımının global bir platformda elde ettiği başarıyı depremde ağır yara alan Hatay’a armağan etti.

Takım koçu Mahmut Reyhani de Bahçeşehirli çocukların gelecekte çok parlak projelere imza atacağına inandığını belirterek, “Okulumuzu ve ilimizi başarıyla temsil etmiş olmak bizi ayrıca onure etti” dedi.

Başarıyı elde eden takım öğrencilerinin aileleri de bu etkinlik sayesinde çocukların özgüven kazandıklarını belirterek, “Yakın geçmişte yaşadığımız büyük afetin psikolojik etkisine rağmen üst düzey derecenin önemi daha artmaktadır. Onları ve okul yöneticilerini ayrı ayrı kutluyoruz” dedi.