İSTE, öğrencilerini karşılamaya hazır!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) kampüsleri 2 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan 2023- 2024 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Dönemi için gerekli hazırlıkları tamamladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) kampüslerinde 2 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan 2023- 2024 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Dönemi için gerekli hazırlıklar tamamlandı. 6 Şubat depremi sonrası bölgenin yaralarının sarılması için canla başla çalışan, depremden etkilenen vatandaşlara kapısını ilk açan kurumlardan biri olan İSTE yüz yüze eğitim için öğrencilerini karşılamaya hazır.

Merkez Kampüste hali hazırda depremzede vatandaşları misafir etmeyi sürdüren İSTE, eğitim faaliyetlerinin bu durumdan etkilenmemesi için gerekli tüm tedbirleri alarak kampüsü öğrencileri için güvenli hale getirdi. Öğrencilerin güven ve huzuru için kampüste bulunan konteyner kentleri, kampüs alanından izole etmek üzere tel ve çitlerle çevrilirken, yapılan düzenlemeler sonrası ihtiyaç duyulan yeni peyzaj düzenlemeleri de tamamlanarak öğrencilerin konforunun sağlanması için çalışıldı.

Öğrencilerinin ve personelinin güvenliğinden emin olmak İSTEyen Rektör Depci’nin talimatıyla, deprem sonrası bölgede tüm binalara olduğu gibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan bina hasar değerlendirilmesinin yanısıra ayrıca performans analizi de yapıldı. Yaptırılan analizlerle binaların sağlamlığı tekrar tespit edilmiş oldu.

2 Ekim’de kampüslerde öğrencileri ile bir araya gelecek olmaktan heyecan duyduğunu belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Öğrencilerimiz ve personelimiz için kampüste gerekli düzenleme, bakım ve onarım çalışmaları yaptık. Önceliğimiz İSTE Ailesinin güvenliği ve huzurudur. Öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim almasını arzuluyoruz elbette. Ancak şimdilik elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek eğitim öğretime devam edeceğiz. Daha güzel yarınları beraber inşa edeceğiz inşallah. Bu süreçte ise öğrencilerimizden ve ailelerinden anlayış ve iş birliği talep ediyoruz. Eksiklikler, aksaklıklar olabilir ama biz çözmek için her zaman hazır ve yanınızda olacağız” dedi.