İskenderun Kaymakamı tam bir ‘Gönül’ adamı!

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İbrahim Çeçen Vakfı Sosyal Tesislerinde her gün 5 bin 500 öğrencinin kahvaltısını okullara ulaştırmak için gönüllü olarak, canla başla çalışan Gönül Mutfağı’nı ziyaret etti.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili derinden etkileyen depremin ardından, depremzedelerin sıcak yemek ve gıda ihtiyacını karşılamak üzere Ebru Baybara Demir koordinesinde bir araya gelen gönüllülerin kurduğu Gönül Mutfağı, iyileşme hareketinin bir parçası olarak bu kez öğrenciler için mutfağa girdi.

Sadece iyilikle uzanan bir el olarak deprem bölgesinde yüzlerce gönüllü ile her gün onbinlerce kişiye yemek ulaştıran Gönül Muftağı, verilen aranın ardından bu kez Hatay’daki çocuklar için yeniden gönüllü oldu.

İskenderun Kaymakamlığı’nın desteğiyle İbrahim Çeçen Vakfı Sosyal Tesisleri’nde tahsis edilen alanda çalışmalarını sürdüren gönüllüler, 11 Eylül 2023- 15 Haziran 2024 Eğitim Öğretim Yılı içesinde Hatay’daki ilköğretim okullarındaki öğrencilere her gün kahvaltı hazırlamak için kolları sıvadı.

Şimdilik 5500 öğrenci…

İbrahim Çeçen Vakfı Sosyal Tesisleri’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Demiryürek, gönüllülere kolaylıklar dilerken, “Gönül Mutfağı çatısı altında toplanan gönüllüler tarafından 18 okulumuzda şimdilik 5.500 öğrencimiz için günlük olarak kahvaltı setleri hazırlanıyor. Bu kıymetli organizasyonda emeği olan herkese İskenderun adına teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleşen ziyaretten ve desteklerinden dolayı Kaymakam Demiryürek’e teşekkür eden Gönül Muftağı gönüllüleri de, “Çocuklarımız için yeniden gönül mutfağımızda gönüllü olmaktan mutluyuz. Bu kez çocuklar için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın peynir, zeytin, bal ile bir öğün geçirmelerini istiyoruz. Kahvaltı paketlerine zaman zaman meyve de dahil ederek, ürün skalasını sürekli değiştirmek için de uğraşıyoruz. Bu proje bizim deprem yardım çalışmaları sırasında gördüğümüz bir sorunu iyileştirmek için gönüllü olduğumuz, bütçesini yine gönüllülerle karşıladığımız ve desteklerle sorumluluğunu aldığımız bir proje. Projemiz herkese açık. Gönüllülerimizin, kahvaltı kutularının içerisinde olmasını istediklerini gönderirlerse, tabikii kutulara koyar, çocuklara göndeririz. Veya www.topraktantabaga.com.tr üzerinden deprem yardım butonundan istediğiniz kadar kahvaltı tabağı satın alabilir, aldığınız kahvaltıları Hatay’da daha çok ilköğretim öğrencisine ulaştırabiliriz. Bir öğrencimizin okul kahvaltısı 35 liradır” diyerek destek çağrısı yaparken, hedeflerinin 15 bin öğrenciye her gün kahvaltı göndermek olduğunu ifade etti.