“Hatay’la ilgili benim de sözüm var!” diyenler buraya!

Deprem sonrası Hatay’a dair tüm planlamaları tek çatı altında toplayıp, ili ortak akıl ve bilimsel gerçeklerle geleceğe taşıyacak, koordinasyon ve iletişimi sağlayacak olan “Hatay Planlama Merkezi’ tanıtım, açılış ve bilgilendirme toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İBB işbirliği ile tarafından Hatay’a dair planlama, koordinasyon ve iletişimin bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilerek, sağlıklı planlamaların oluşturulması amacıyla kurulan merkezin açılışına  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın yanısıra Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Anıl Çolak, CHP Parti Meclisi Üyesi Seyit Torun, milletvekilleri, belediye başkanlarımız ve vatandaşlar katıldı.

HBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İhsan Çakar ile İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün’ün sunum yapmasının ardından İmamoğlu ve Savaş arasında Hatay’ın gelecek planlamasında etkin rol oynayacak projenin protokolü imzalandı.

EXPO Medeniyetler Bahçesi’nde düzenlenen toplantıda merkezin önemine değinen HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Şehrimizin tarihini, kültürel birikimlerini yok etmeden; sağlıklı ve planlı yeniden yapılanma için “Hatay Planlama Merkezi”ni hizmete açtık. “Hatay’la ilgili benim de sözüm var” diyen herkese kapımız açık.  İBB ile işbirliği içinde açtığımız bu ofiste Hatay’ın geleceğine ilişkin her görüş tartışılsın istiyoruz. İBB’nin Hatay’da yaptığı çalışmaların bizim için anlamı çok büyük. Aylardır depremden etkilenen Hatay’ımızın yaralarını sarmak için canla başla çaba harcayan başta Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere, parti yöneticilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte her zorluğu aşacağız. Daha sağlıklı ve daha güçlü bir Hatay’ı hep birlikte oluşturacağız” dedi.

İBB olarak Hatay’ın yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Ekrem İmamoğlu,” Hatay’ın yaralarının hızla sarılması için, şehrin yeniden yapılanmasına varacak olan sürece kadar bütün aşamaları tek tek, bilimsel, teknik açıdan inceleyerek, Hatay Büyükşehir Belediyemiz ve Sayın Başkanımızla iş birliği yaparak, süreci takip ettik ve koordine ettik. Umut ediyoruz ki, Hatay’ı o geçmişteki rengine, ahengine hep birlikte kavuşturacağız. Evet bu bir zaman alacak, bunu bilelim. Çok büyük acıların yaşandığı bu süreçte, vatandaşlarımıza destek olabilmek için özveriyle, sorumlulukla çalıştığımız gibi, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Kiptaş Hatay Geçici Yaşam Alanı, sosyal donatıları ve ticari birimlerin olduğu, avluları olan, komşuluk ilkelerinin yaşatılabileceği bir proje. Barınma ve sosyal alan ihtiyacı için örnek bir yaşam alanı oluşturduk. Bu örnek çalışmanın bence deprem bölgemizde, yani bu 10 afet bölgemizde, 11 şehirde, başta Hatay olmak üzere, olabildiğince yüksek sayıda hayata geçirilmesini, devletimizin yetkililerine buradan duyurmak istiyorum. Bugün bizi misafir eden depremzede ailemize gönül dolusu teşekkürler. İstanbul olarak Hatay’ın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Merkezin açılışının ardından, başkanlar, KİPTAŞ Genel Müdür Ali Kurt ve katılımcılar Antakya’da HBB ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan,  KİPTAŞ Geçici Yaşam Alanı’nın yönetim devri ve anahtar teslim törenini gerçekleştirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra İBB Koordinasyon Merkezi’nde görevli İstanbul Büyükşehir Belediyesi personelleri ile öğle yemeğinde buluştu.