Tosyalı Sarıseki Tesisi’nde ilk ihracat sevinci

Quantum Furnace teknolojisinin Türkiye’deki ilk kullanıcısı olan Tosyalı Demir Çelik İskenderun Sarıseki Tesisi, ilk ihracatını Cezayir’e gerçekleştirdi. İki Quantum ocağından ilkinde üretime başlayan Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi, İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde nitelikli ve yeşil çelik üretimi yapacak.

İhraç edilen bu ürünler Cezayir’in önemli müteahhitlik firmalarından Cosider Canalisation Spa’nın toplamda 80 bin tonluk Ain Kecha baraj sulaması ve AVAL deniz suyu arıtma projeleri kapsamında kullanılacak.

Bu kapsamda Tosyalı Algerie’nin spiral tesisine toplam 7 bin 770 tonluk, 16 milimetre (mm) kalınlığa, 1500 milimetre genişliğe sahip 249 adet rulo çelik sevkiyatı gerçekleştirildi.

Yeşil çelik kategorisindeki bu ürünler, TOS5250, bir başka ifadeyle S355JR malzeme kalitesinde olup Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi Quantum ocağında gerçekleştirilen ilk üretim olarak dikkat çekti.

Yeşil çelik üretimine odaklanan 2,5 milyar dolar değerindeki Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi yatırımı, en gelişmiş teknolojilerin kullandığı, endüstri 4.0 uyumuyla Tosyalı Holding’i küresel rekabette öne geçirecek bir tesis olmasının yanında, ileri teknoloji içeren sürdürülebilirlik eksenli yatırımları sayesinde yüksek fırınlara göre yüzde 70, geleneksel ark ocaklarına göre yüzde 20 daha düşük karbon ayak izine sahip olacak.