‘NATO Çadırı’nda depremzede de, yemek dağıtımı da yok!’

Hatay Valiliği, NATO Çadır Kenti’nde depremzedelerin yaklaşık 1 kilometrelik yemek kuyruğu oluşturduğu şeklinde basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. NATO’nun, Türkiye dahil 31 ülkenin üye olduğu uluslararası bir kuruluş olduğu anımsatılan açıklamada,  depremzedelerin konteyner kentlere taşınmasının ardından, çadır kente kamu çalışanlarının yerleştirildiği ve 3 günlük yemeğin bu personele dağıtıldığı belirtilirken, üretilen fazla yemeğin talep halinde vatandaşa dağıtıldığı vurgulandı.

Depremzedelerin  düzenli olarak gıda, su ve her türlü ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığı belirtilen Hatay Valiliği’nin yazılı açıklaması şöyle, “Türkiye üyesi olduğu NATO’dan kullandığı standart ‘Çadır Kent’ paketinden 3 adet talep etmiştir. NATO’nun yardım ajansı olan NSPE (NATO Support and Procurement Agency) tarafından, İskenderun, Hatay Organize Sanayi Bölgesi ve Defne bölgelerine kurulmuştur. Bu çadır kentlerin idaresi de Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından görevlendirilen personel tarafından yürütülmektedir.

Bugün basına konu olan Defne ilçemizdeki Defne Çadır Kentine ise depremin ilk günlerinde vatandaşlarımız yerleştirilmiştir. Daha sonra burada kalan vatandaşlarımız konteyner kentlere taşınarak bu çadır kente de kamu personelleri yerleştirilmiştir. Şuan itibariyle 1165 kamu personelinin kaldığı çadır kentte günlük üç öğün 2000 kişilik yemek çıkarılmaktadır. Üretilen yemek talep halinde çevredeki depremzede vatandaşlara da dağıtılmaktadır.

İlimizdeki diğer çadır ve konteyner kentte kalan ya da kalmayan tüm vatandaşlarımıza düzenli olarak gıda, su ve her türlü ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanmaktadır.  Bazı kişi ve kuruluşların depremin tahribatını arttırmaya yönelik çabaları beyhudedir.

Devletimiz, hiçbir insanımızı mağdur ve muhtaç etmeyecek kadar büyük ve güçlüdür.”