Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden İskenderun açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “İskenderun Anıt Alanındaki Türk bayrakları sökülmüş” iddiasının manipülasyon içerdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, İskenderun Anıt Alanı’ndaki Türk Bayrakları’nın iddia edildiği gibi sökülmediği, tam aksine 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni hazırlıkları kapsamında yenilendiği belirtilirken, söz konusu açıklamayı Anıt Alanı’nın bayraklı halini paylaşarak çürüttü.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ‘Vatanın incisi İskenderun’da Türk Bayrakları haince söküldü. Türk Milleti’nin gözü Hatay’da’, ‘Bayrağa sahip çıkmak için 26-30 Ağustos arasında Türk Bayrakları ile Anıt önünde nöbet tutacağız” şeklindeki paylaşımları şu ifadelerle yalanladı, “İskenderun ilçesinde 30 Ağustos törenleri için yapılan hazırlıklar sırasında yıpranan bayraklar değiştirilmek için indirilmiştir. İddiaya konu fotoğraf ise yıpranan bayrakların yerine İskenderun Belediye Binasından yenilerinin getirilip göndere çekilmesi gibi kısa bir zaman diliminde alınan bir fotoğraftır. Yenilenen bayraklarla birlikte meydanın son hali de aşağıda görülmektedir. Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “İskenderun Anıt Alanındaki Türk bayrakları sökülmüş” iddiası manipülasyon içermektedir.”