Kumsaldan gelen mucizeler!

Samandağ Sahili’nde koruma altına alınan ‘carretta caretta’ cinsi yeşil deniz kaplumbağa yavrularının yumurtalarından çıkıp denize ulaştığı mucizevi anlar muhteşem bir görüntü oluşturdu. Kuluçka dönemini tamamlayıp yuvalarından çıkan kaplumbağa yavruları kumsaldaki yolculuklarının ardından mavi sulara kavuştu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bektaş Sönmez, yavruların denizle buluşması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, yaklaşık 1500 yuvalama alanı bulunan Samandağ sahilinin deniz kaplumbağaları açısından önemli bir yer olduğunu söyledi.

Kaplumbağa yuvalarını koruma çalışmaları kapsamında yuvaların çakal, tilki gibi yırtıcı hayvanlar tarafından tahrip edilmemesi, yavruların ters yöne gitmemesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği işbirliğinde çalışmalar yaptıklarını anlatan Sönmez, kumsalı uzun yıllardır takip ettiklerini ve izlediklerini söyledi.
Etkinliğe, Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik ile öğrenciler katıldı.