Hatay Valisi, toprağın ‘Vitamin’ deposunu inceledi!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, tarım sektörünün gübre tedarikçisi konumundaki Vitamin Gübre’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Niziplioğlu’nu ziyaret ederek, Erzin’deki tesislerde incelemelerde bulundu. Yılda 100.000 ton NPK üretim kapasitesine sahip tesislerinde Vali Masatlı’yı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Niziplioğlu, tesisleriyle ilgili yaptığı bilgilendirmede toprağın sürdürülebilir ömrüne katkı sağlama anlayışıyla hizmet verdiklerini söyledi.

Vitamin Gübre olarak kimyasal, yavaş salınımlı, organomineral, saf ve suda çözünür olmak üzere 31 çeşit gübreyi üreterek veya ithal ederek ülkenin dört bir köşesinde Türk tarımının kullanımına sunduklarını belirten Niziplioğlu, 6 şubat depreminin ekonomiye etkisine de değindi.

İlçedeki programı kapsamında Müteşebbis Heyeti Başkanı olarak Erzin Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti ile biraraya gelerek, bölgedeki çalışmaları değerlendiren Vali Masatlı, ardından Erzin Kaymakamı Osman Demir, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhteşem Vural ile Erzin Küçük Sanayi Sitesi’ni de ziyaret etti.

İlçenin ticari ve çalışma hayatı, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Masatlı, iş dünyasının talep ve önerilerini dinleyerek, çalışmalarda kolaylıklar diledi.