Saygı Öztürk’ün ‘Gazeteci Bey’ olduğu tescillendi!

SÖZCÜ Medya Grubu Ankara Temsilcisi ve yazarı Saygı Öztürk’e “Araştırmacı Gazetecilik Ödülü” verilirken, ‘Gazeteci Bey’ olduğu da tescillendi. Burhaniye Belediyesi tarafından 4’üncüsü gerçekleştirilen kitap fuarının son gününde, Saygı Öztürk’e ‘Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler tarafından takdim edildi.

Paneller, söyleşiler, tiyatro, dinletiler ve açık hava sinemaları film gösterileriyle dört ayrı noktada vatandaşları sanatla buluşturan Burhaniye Belediye Başkanı Deveciler, 121 konukla söyleşiler yapıldığını, 100 yayınevinin fuara katıldığını ve kitap fuarına yaklaşık 100 bin kişinin geldiğini söyledi.

Yazar Ahmet Ümit’in ‘Onur Konuğu’ olduğu kitap fuarında, Gazeteci-Yazar Saygı Öztürk de kitaplarını imzaladı ve okuyucularıyla sohbet etti.  Filmleri gösterilen sanatçılardan Türkan Şoray, Ediz Hun ve İlyas Salman da izleyicilerle buluştu.

Saygı Öztürk’ün; yazdığı kitaplar, köşe yazıları ve haberleriyle araştırmacı gazeteciliğin günümüzdeki önderlerinden olduğunu dile getiren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, bu ödülü takdim etmekten onur duyduğunu ifade etti.

Saygı Öztürk de sansürün kaldırılışın yıldönümünde böyle bir ödülü almaktan mutlu olduğunu söylerken, sansürün günümüzde farklı boyutlarıyla görüldüğü ve gazetecilerin baskı altında tutulmaya çalışıldığını hatırlattı.