Hatay’da ‘Mücbir Sebep ‘haline devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Hatay’ın da içinde bulunduğu dört ilde “Mücbir Sebep” halinin devamına karar verildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğinin de üç ay süreyle uzatıldığını söyledi.

Depremden hemen sonra ilan edilen mücbir sebep uygulamasıyla afetzedelerin yükünün hafifletildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mücbir sebep düzenlemesini, depremde en çok yıkıma uğrayan Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya illerimiz ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerimizde devam ettirmeyi kararlaştırdık. Buraların dışından kalan vilayetlerimizden gelen münferit başvuruları da değerlendireceğiz. Konuyla ilgili detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız yakında milletimize açıklayacaktır. Depremin istihdama etkisini en aza indirilmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz. Daha önce 110 bin çalışanın faydalandığı ödenekten 115 bin insanımızın istifade etmesini sağlayacağız. Toplum Yararına Programlarımızı açma hazırlıklarımız, başta deprem bölgemiz olmak üzere, ülkemiz genelinde devam ediyor” dedi.